Open Monumentendag in De Kaaihoeve

Open Monumentendag  op 10/09/2017 in De Kaaihoeve
10 sep

Open Monumentendag in De Kaaihoeve: een natuurcentrum in een eeuwenoud landschap

In het prachtige natuur- en cultuurlandschap van de Scheldevallei staat de Kaaihoeve. Deze oude overslaghoeve is nu een provinciaal centrum voor iedereen met interesse voor natuur en milieu. Er zijn activiteiten voor jong en oud.
 
Op Open Monumentendag zijn er begeleide wandelingen die de link tussen cultuur en natuur op een verrassende manier belichten.
Ze starten om 10.30 en 14.30 uur.
 
Inschrijven is aangewezen en kan tot 8 september 2017 via dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be of 055 49 67 96.

Je kan ook op eigen houtje op verkenning. Zeker de oude schuren en de hofmuurtjes met hun specifieke muurflora, de hoogstamboomgaard met oude lokale fruitvariëteiten en de natuurtuin zijn de aandacht waard. De natuurtuin is een weerspiegeling van aantal historische landschapstypes en kleine landschapselementen. Met de zoektocht ‘De Kaaihoeve binnenste buiten’ ontdek je oude bouwsporen in en rond de gebouwen.

In de natuurtuin kan jong en oud zich uitleven op het blotevoetenpad of met de gps-zoektocht. Rust even uit op de picknickplekjes terwijl de kinderen ravotten in de natuurlijke speelzone!

In de buurt zijn er verschillende wandelingen uitgewerkt voor kleine en grote stappers. Een fotozoektocht in de omgeving of op stap gaan met de natuurkabas is voor het hele gezin een leuke belevenis.
 

Info

Waar:
Provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve
Oude Scheldestraat 16 - 9630 Meilegem (Zwalm)

Wanneer:
Zondag 10 september 2017 van 10:00-18:00 - gratis

Contact en info:
T: 055 49 67 96  -  email: dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be